sobota 2. listopadu 2013

Pečená krkovička


1 kg vepřové krkovice bez kosti
200 g anglické slaniny
500 g cibule
sádlo
kmín
sladká paprika
sůl, pepř

Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Celý kus masa zabalíme do slaniny ze všech stran a omotáme nití. Položíme na sádlem vymazaný pekáč a kolem rozložíme na čtvrtky rozkrájené cibulky. Zalejeme rozpuštěným sádlem, cibulku poprášíme paprikou a solí. Podlejeme hrnkem vody a přikryjeme pokličkou.  Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C půl hodiny. Opět trochu podlejeme a pečeme 3/4 hodiny. Pokličku sundáme, troubu zeslabíme na 180 °C a dopékáme do červena, zhruba ještě půl hodiny. 

Krkovičku můžeme naříznout na několik plátků a mezi ně ještě vložit anglickou. Pokud máme spoustu času, můžeme péct na méně stupňů, ale o to déle.

Žádné komentáře:

Okomentovat