neděle 24. listopadu 2013

Francouzské bagety




500g hladké mouky
2,5 lžičky sušeného droždí
375 ml vody
1,5 lžičky soli

300 ml vody smícháme s droždím a necháme 5 minut odstát. V druhé míse smícháme většinu mouky se solí. Přidáme rozpuštěné droždí a smícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

Přimícháme zbytek mouky a vody a vypracujeme těsto. V míse pod utěrkou necháme kynout 1,5 hodiny. Těsto přitlačíme pěstí a necháme znovu 30 minut kynout.

Pak těsto vyndáme, rozdělíme na tři části, vyválíme placku, kterou srolujeme a vytvoříme tak 3 válečky. Necháme kynout ještě 30-50 minut. Do bagety uděláme zářezy a pečeme cca 20 minut na 240 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat