neděle 3. listopadu 2013

Lilkový tatarák



2 lilky
1 malá cibule
1 větší paprika
3 rajčata
2 stroužky česneku
rajčatový protlak
olivový olej
worcester
chilli omáčka
hnědý cukr
sůl, pepř

Lilky nakrájíme na plátky a posolíme, abychom je zbavili vody a hořkosti. Mezitím nakrájíme zbylou zeleninu na malinké kostičky. Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme horkou vodou, abychom je mohli oloupat. Napřed na olivovém oleji osmažíme cibulku, pak přidáme lilek. Až změkne, přidáme papriku a rajčata. Osolíme, opepříme a restujeme do změknutí. Pak přidáme rajčatový protlak, česnek, worcester, chilli omáčku. A dochutíme podle chuti - pokud je protlak kyselejší, dosladíme hnědým cukrem.

Topinky můžeme udělat zdravějším způsobem - položíme na plech, pokapeme olivovým olejem a zapečeme v troubě.

2 komentáře:

  1. Měla jsem tu čest ochutnat přímo od autorky a je to výýýborné :-) Doporučuji!
    Martina

    OdpovědětVymazat