sobota 2. listopadu 2013
Čokoládový nákyp
140 g másla + na vymazání pekáčku
375 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 prášek do pečiva
175 g cukru krupice
6 lžic holandského kakaa
350 ml mléka
3 prošlehaná vejce
1 lžička vanilkového extraktu
smetana ke šlehání
Na posypku:
450 g třtinového cukru
7 lžic holanského kakaa
Zapékací mísu o objemu 2-3 litry vymažeme máslem. V jedné míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, krupicový cukr a kakao. V druhé míse mléko, máslo, vejce a vanilkový extrakt. Obě směsi smícháme a vlejeme do pekáčku. Troubu zahřejeme na 180°C a dáme vařit vodu. Směs posypeme třtinovým cukrem a kakaem a přelijeme 500 ml vroucí vody. Pečeme 35-45 minut, aby byl nákyp uprostřed pevný. Podáváme se šlehačkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat