V létě má každý cuket dost. Když je nestíháte spotřebovávat, schovejte si je na zimu. A to v podobě chutney, které pak můžete použít jako pomazánku na topinky, nebo přidávat do vaření.
INGREDIENCE:
2 kg oloupané cukety bez semínek
2 velké cibule
5 velkých stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky soli
4 lžíce cukru krupice
2 lžíce vinného octa
1 lžíce balsamikového octa
4 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce sójové omáčky
1 - 1,5 lžičky drceného chilli (záleží na chuti)
200 g kvalitního rajčatového protlaku
pepř
Cuketu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, rozmáčknutý česnek nakrájíme na plátky.
Na olivovém oleji osmahneme cibulku. Až začne hnědnout, na minutu přidáme česnek, pak cuketu. Osolíme a pár minut mícháme.
Přidáme cukr, ocet vinný i balsamikový, worcestrovou a sojovou omáčku, chilli, pepř a protlak. Vše důkladně promícháme, přendáme do vysokého plechu, a 40 minut pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Ve sklenicích zavařujeme 15 minut na 100 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat