Sekaná nikdy nepatřila mezi moje oblíbená jídla. Ale tahle šťavnatá sekaná z vepřového masa, ta fakt stojí za to.
INGREDIENCE:
1 kg mletého vepřového masa
3 rohlíky
1/2 litru mléka
2 velké cibule
5 stroužků česneku
3 vajíčka
majoránka
kmín
sůl
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka tak, aby byly ponořené.
Až nasáknou mléko, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný nebo nastrouhaný česnek, vajíčka a koření podle chuti.
(Test chuti - ze směsi uděláme kuličku, kterou dáme do mikrovlnky a minutu na nejvyšší výkon "pečeme". Hotovou kuličku ochutnáme a celou směs případně dochutíme)
Ze směsi vytvarujeme na plechu dvě větší nebo čtyři menší šišky a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stůpňů cca 30 minut. Potom podlijeme asi deci vody a pečeme dalších 30 minut při 180 stupních.
Žádné komentáře:
Okomentovat