pátek 27. srpna 2021

Květák z trouby

 


Pokud máte rádi smažený květák, a zároveň chcete jíst zdravěji, mám pro vás výborný tip. A vůbec bych neřekla, že je to kompromis. Květák z trouby křupe a je výborný.

INGREDIENCE:

1 květák
2 vajíčka
6 lžic hladké mouky
1/2 lžičky uzené papriky
1/4 lžičky sušeného česneku
1/4 lžičky sušeného chilli (do verze pro děti vynechejte)
cca 200 ml mléka
strouhanka
olej
sůl



Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a důkladně osušíme.

Mléko smícháme s vejci a kořením.

Květák obalíme v mouce, pak v připraveném těstíčku, nakonec ve strouhance. 

Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů do zlatova - 30 až 40 minut. V průběhu promícháme, aby se květák opekl ze všech stran.

Žádné komentáře:

Okomentovat