sobota 2. listopadu 2013

Cibulový quiche s ančovičkami


1 listové těsto - kupuji již vyválené, existuje verze přímo na quiche
3/4 kg cibule
černé olivy
3 plátky ančoviček
olivový olej
vajíčko
sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na co nejtenší plátky a orestujeme na olivovém oleji, a to na mírném ohni a velmi dlouho (až hodinu), dokud nezhnědne. Pak osolíme, opepříme a vmícháme ve hmoždíři rozdrcené ančovičky. Na listovém těstě ohneme okraje, vidličkou vytlačíme rýhy. Cibulovou směs rozprostřeme na těsto, a na ni dáme na půlky rozkrájené černé olivy. Vajíčkem potřeme okraje a upečeme.

Pro ještě víc francouzskou chuť můžeme do cibulové směsi přilít půl deci bílého vína. 

Žádné komentáře:

Okomentovat