1/2 kg kuřecích jater
200 g anglické slaniny
2 velké cibule
100 ml šlehačky
20 g másla
3 česneky
provensálské koření
sůl, pepř
Anglickou slaninou vyložíme formu. Játra očistíme, nakrájíme na kousky a opečeme na cibuli a zbytku slaniny. Rozmixujeme, přidáme máslo, šlehačku, česnek, koření a povaříme. Dáme do formy a necháme vychladit v lednici.
Do směsi můžeme přidat koňak nebo portské.
Už jsem ji byla dvakrát donucena dělat doma, ty mě Ivi zničíš!!! :)
OdpovědětVymazat:D Dvakrát??? Za chvílí mě předeženeš :)
VymazatZkoušela jsem ji dělat o Vánocích a byla opravdu dobrá. Jednoduchý, rychlý a hlavně výborný recept. A určitě by skvěle chutnala na Anežčině domácím chlebíku :-)
OdpovědětVymazatMartina
Ten chleba a paštika jsou jeden tým :) Děkuji :)
VymazatTak jsem dneska (nevím už po kolikáté) dělala tu tvou paštiku, tentokrát z kachních jater a vypadá super. Samozřejmě i chutná!!! :)
OdpovědětVymazatJsem ráda, že si paštika našla stálé místo na vašem stole :)
Vymazat