sobota 10. května 2014

Pizza



Těsto na tři pizzy:
500 g hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
2 špetky soli
10 g sušeného droždí
3 dcl vlažné vody
1 špetka cukru krystal


Droždí a cukr smícháme 1 dcl vlažné vody a necháme chvíli na teplém místě odstát. Do mísy dáme mouku, vzniklý kvásek, olivový olej, sůl a začneme zpracovávat těsto. Přidáme zbylé 2 dcl vody. Necháme 2 hodiny kynout v míse pod utěrkou na teplém místě. Pak těsto rozdělíme na tři bochánky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 1 hodinu.

Po hodině z bochánku vyválíme a rukama vytvarujeme co nejtenčí placky, které přeneseme na olivovým olejem vymazaný plech. Potřeme kečupem nebo rajčatovým protlakem a ozdobíme různými dobrotami.
Na pizze na fotce je:

Šunka
Mozzarela
Rajčata
Černé olivy
Cibule
Bazalka

Pečeme v troubě předehřáté na 230°C. Důkladně sledujeme, pizza je za chvíli hotová.

4 komentáře: