pátek 9. května 2014

Polská polévka z červené řepy


5 větších červených řep
2 velké mrkve
1/4 celeru
1 stroužek česneku
1 rajče
hovězí kosti na vývar
5 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce třtinového cukru

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce, rajče a česnek nekrájíme. Přidáme kosti, pepř, bobkové listy, nové koření, zalijeme vodou a vaříme. Až je zelenina měkká, dochutíme cukrem a octem, polévka by měla být nakyslá. V Poslku tuto polévku servírují bez zeleniny a masa, jen jako vývar, proto obsah vyjmeme a můžeme použít k jinému jídlu. Nevypadá to, ale je to moc dobrá polévka.



Řepa regeneruje lidský organismus a zpomaluje stárnutí, má pozitivní vliv na vlasy, nehty a kůži. Mezi její další účinky patří produkce trávicích šťáv a podpora činnosti jater a žlučníku.

1 komentář:

  1. Polévka je vynikající,v Polsku k ní podávají pirohy plněné mletým masem.Při návštěvě Polska si ji v restauraci,nebo bufetu dejte,je pod názvem Buršč.

    OdpovědětVymazat