sobota 2. listopadu 2013
Domácí chleba bez kvásku
3 hrnky hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1,5 hrnku vody
Zaděláme těsto a necháme 4 hodiny kynout. Předehřejeme troubu na 230°C a dáme do něj vyhřát pekáček. V zakrytém pečeme 1/2 hodiny. Pak ho odkryjeme, potřeme chleba vodou a vrátíme do trouby ještě na zhruba 15 minut (kontrolujeme, jestli se nepálí).
Často dávám místo drceného kmínu kmín římský. A pro ozvláštnění někdy přidám další přísadu, jako třeba sušená rajčata, černé olivy, osmaženou cibulku..
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Opravdu jednoduchý recept na výborný chleba. Pekla jsem ho několikrát a vždy všem velmi chutnal. Obzvláště velký úspěch měla varianta se sušenými rajčaty. Doporučuji!
OdpovědětVymazatMartina
Je z Tebe úplná pekařka, Marťo :)
VymazatDošlo nám doma pečivo, tak jsem opět sáhla po Anežčině osvědčeném receptu. A chlebík se zase povedl :-) Z nedostatku času jsem ho nechala kynout na topení jen 2 hodiny a bohatě to stačilo. A taky jsem ho před dopečením zkusila posypat hrubozrnnou solí a byl naprosto skvělý! Martina
OdpovědětVymazatSuper tip, Marťo. Já jsem nedávno dala dovnitř česnek a taky to bylo výborné.
VymazatNedavno jsem zkoušela římský kmín a ten chleba moc dobrej nebyl...
OdpovědětVymazatAno, římský kmín má velmi specifickou chuť, takže pokud ji nemáte ráda, pravděpodobně Vám nebude chutnat ani v chlebu :) V tom případě doporučuji zůstat u klasického českého kmínu.
VymazatSuper jednoduchý recept díky za něj. Zdravime werca a dawka
OdpovědětVymazatJsem ráda, že slouží. Taky zdravím :)
VymazatDobry den, muzu pouzit spaldovou mouku?
OdpovědětVymazatDobrý den, já jsem špaldovou mouku nezkoušela, tak to budete muset zkusit vy :) A napište, jaký byl..
VymazatHezký den, jsem naprostý negramot, co se jakéhokoli pečení týče. Tento recept vypadá jednoduše... chci se zeptat... píšete "pečeme v pekáčku" ...jaký pekáček máte na mysli? Nějak vymazaný? Mám skleněnou zapékací mísu, šlo by to v ní? Nemám k ní ale pokličku, čím se v první části pečení zakrývá? Děkuju moc předem za rady! ;-)
OdpovědětVymazatA ještě jeden dotaz: jak velký je výsledný chléb? Jestli se mi vůbec do té mísy vejde. :-) Děkuji.
VymazatDobrý den, pekáček taky používám skleněný, který mám ale i s pokličkou, kterou spodní část zakryju. Můžete místo toho zkusit alobal, snad to bude mít stejný efekt. Jinak jsem viděla, jak se dá péct i v obyčejném starém hrnci vhodném do trouby. Dřív jsem nevymazávala ničím, chleba se pak musel odloupnout, takže když použijete pečicí papír, půjde líp ven. Chleba není moc velký, do skleněné mísy se určitě vejde. Přeju hodně štěstí s pečením a napište, jaký byl výsledek :)
VymazatNej chléb:) peču nejvíce podle vašeho receptu a všichni jsou spokojeni:) děkuji❤️
OdpovědětVymazatJsem moc ráda, že Vám chutná :)
Vymazat