úterý 19. srpna 2014
Pečený králík na mrkvi a petrželi
1 králík
6 mrkví
3 petžele
2 cibule
3 stroužky česneku
5 lžic sádla
10 dkg anglické slaniny
2 snítky rozmarýnu
sůl, pepř
Sádlem vymažeme pekáč, zeleninu očistíme, oloupeme, mrkev nakrájíme na klínky, petržel na kolečka, cibule na osminky a dáme do pekáče. Králíka omyjeme, potřeme sádlem, nastrouhaným česnekem, osolíme a opepříme. Přidáme do pekáče, nahoru rozprostřeme nakrájenou slaninu a dáme do trouby rozehřáté na 180°C. Pečeme, dokud není maso měkké a zlatavé.
Králičí maso má nízký obsah tuku, cholesterolu a taky sodíku. Je ceněno pro příznivý obsah fosforu a vápníku. Stravitelnost králičího masa je snadná díky jemnosti svalových vláken.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Takhle podobně ho doma také máme rádi!.. :) Pokud ti to nebude vadit.. Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥
OdpovědětVymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatmohu se zeptat, co se stalo s paní Hruškovou? Od jisté doby vidím pod recepty podepsanou paní Bochenskou.A už jsem tady neviděl dlouho žádný nový recept. Chodím na tento blog často, protože je pro mě inspirací a blog se mi líbí.
Dobrý den,
Vymazatmoc mě těší, že se Vám Bistrot líbí. Anežka Hrušková je stejná osoba jako Iva Bochenská, rozhodla jsem se vystupovat pod pravým jménem. Mrzí mě, že jsem v poslední době neměla moc času na vaření, ale slibuji, že to v blízké době napravím, a opět budu blog zásobovat novinkami :)
Mějte se moc hezky a děkuji za přízeň!
Dobrý den,
Vymazatděkuji za objasnění Anežka-Iva, Iva-Anežka. A také děkuji už za dva nové recepty:-) Minimálně ta zeleninová polévka s hořčicí, zní hoodně zajímavě a musím jí také vyzkoušet.
S poděkováním a přáním všeho dobrého Váš věrný fanoušek Mikuláš
Vyzkoušejte, a napište :) A mějte se hezky!
VymazatIva