neděle 3. srpna 2014

Salát s grilovaným hermelínem


NA 2 PORCE:
1/2 římského salátu
1/2 balení rucoly
2 hermelíny
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce grilovacího koření
2 lžičky brusinkové zavařeniny

4 plátky bagety
pár kapek olivového oleje
koření na steak

ZÁLIVKA:
2 lžičky medu
2 lžičky olivového oleje
2 lžičky bílého vinného octa
2 lžičky balzamikového octa
sůl, pepř



V misce smícháme grilovací koření a olivový olej. Hermelíny v tom "vykoupeme" a zabalíme do alobalu, dáme na plech. Na plech přidáme plátky bagety, které pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením na steak. Dáme do trouby pod gril na 170°C, dokud není bageta křupavá a hermelín měkký.

Salát omyjeme, nakrájíme na sousta, smícháme s rucolou. Z ingrediencí na zálivku smícháme zálivku a promícháme se salátem. Rozdělíme na talíře, na salát položíme hermelín, nahoru přidáme brusinky a přiložíme bagetku.

1 komentář: