neděle 12. dubna 2015
Skořicový věnec
NA TĚSTO
250 ml mléka
2 žloutky
50 g rozpuštěného másla
1 lžíce cukru
1 lžička soli
600 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí (nebo 11 g sušeného)
NA NÁPLŇ
10 lžic cukru krupice
3 lžičky skořice
100 g změklého másla
Z trochy mléka, cukru a droždí uděláme kvásek a necháme ho vzejít na teplém místě. Pak přidáme mouku, žloutky, sůl, máslo a mléko a vypracujeme těsto. To necháme 1 hodinu kynout.
Cukr smícháme se skořicí a změklým máslem (můžeme si pomoct zahřátím v rendlíku). Nakynuté těsto rozválíme do obdélníku tlustého asi 1 cm. Natřeme jej náplní a smotáme do ruličky. Tu ostrým nožem podélně rozkrojíme na poloviny, které pak smotáme do tvaru pletence. Z něj vytvoříme kruh a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Necháme ještě chvíli kynout, a pak pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut dozlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat