Jedna z mála dobrých věcí na podzimu je dýňová polévka. Zkuste novou verzi s kokosovým mlékem, zázvorem, kardamomem a koriandrem. Stojí za to.
INGREDIENCE:
1 dýně Hokaido
1 velká cibule
3 cm čerstvého zázvoru
250 ml kokosového mléka
50 ml smetany ke šlehání
50 ml jablečného džusu
1 lžička mletého kardamomu
1 lžička mletého koriandru
1 lžíce másla
1 lžíce řepkového oleje
pár kapek citronové šťávy
sůl, pepř
Dýni omyjeme, vydlabeme semínka, a i se slupkou nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme rovněž na kostičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a olej, a opečeme cibulku. Přidáme dýni a chvíli opékáme. Nakonec přidáme zázvor, kardamom a koriandr, zalijeme vodou (nebo vývarem), aby vše bylo ponořené, a vaříme do změknutí, cca 20 minut.
Po uvaření přidáme kokosové mléko, smetanu a jablečný džus a umixujeme ručním mixérem. Dochutíme solí, pepřem a citrónem.
Pro větší šmrnc přidáme čerstvé chilli nebo chilli vločky.
Žádné komentáře:
Okomentovat