Výrazná sladkokyselá asijská omáčka, která se hodí ke kuřecímu masu, rybě, ale i k zelenině. Je velmi jednoduchá a rychlá.
INGREDIENCE:
8 lžic tmavé sójové omáčky
8 lžic medu
4 lžíce rýžového octa
1 lžíce sezamového oleje (ten z praženého sezamu má výraznější chuť)
1 jemně nasekaná červená chilli paprička (nebo půl lžičky chilli vloček)
3 stroužky česneku - nastrouhaného
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1/4 lžičky čerstvého černého pepře
4 lžíce vody
3 lžíce kukuřičného škrobu
Všechny ingredience kromě vody a škrobu dáme do menšího hrnce a promícháme metličkou. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme cca 10 minut.
V misce promícháme vodu se škrobem, kterou pak přidáme do omáčky, a mícháme asi 2 minuty, dokud škrob omáčku nezahustí.
Omáčkou přelijeme kuřecí maso, rybu, nebo zeleninu.
Žádné komentáře:
Okomentovat