neděle 21. března 2021

Domácí Teriyaki omáčka


 Výrazná sladkokyselá asijská omáčka, která se hodí ke kuřecímu masu, rybě, ale i k zelenině. Je velmi jednoduchá a rychlá.

INGREDIENCE:

8 lžic tmavé sójové omáčky
8 lžic medu
4 lžíce rýžového octa
1 lžíce sezamového oleje (ten z praženého sezamu má výraznější chuť)
1 jemně nasekaná červená chilli paprička (nebo půl lžičky chilli vloček)
3 stroužky česneku - nastrouhaného
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1/4 lžičky čerstvého černého pepře
4 lžíce vody
3 lžíce kukuřičného škrobu



Všechny ingredience kromě vody a škrobu dáme do menšího hrnce a promícháme metličkou. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme cca 10 minut.

V misce promícháme vodu se škrobem, kterou pak přidáme do omáčky, a mícháme asi 2 minuty, dokud škrob omáčku nezahustí.

Omáčkou přelijeme kuřecí maso, rybu, nebo zeleninu.


Žádné komentáře:

Okomentovat