pondělí 2. ledna 2017
Červené maso
Je to recept mojí mamky, a proto má pro mě velkou hodnotu. Nikdy se mi nepodaří tak, jako jí, ale pokoušet se o to budu celý život.
NA 4 PORCE
500 g vepřové kotlety na plátky
100 g šunky
150 g eidamu v celku
150 g rajského protlaku
1 cibule
600 ml masového vývaru (pokud nemáme domácí, použijeme jen vodu, ne kostku)
troška hladké mouky
olej
sůl, pepř
Kotlety naklepeme, aby nám vznikly tenké plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany pak plátky natřeme rajským protlakem, na každý plátek položíme kolečko šunky a špalíček sýru.
Zabalíme do ruličky a spíchneme párátkem, aby náplň neutekla. Můžeme svázat provázkem. Závitky omoučíme hladkou moukou. Na pánvi na oleji maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo.
V tlakovém hrnci na oleji necháme zeklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme naše maso, zalijeme vývarem, hrnec zavřeme, a dusíme 30 minut.
Z vývaru nám vznikne červená šťáva. Podáváme s knedlíkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat