úterý 24. ledna 2017

Brambory Hasselbacken

Podle Jany Florentýny Zatloukalové

Jméno mají podle Švédského hotelu. Nakrájením na plátky se docílí křupavosti na povrchu a vláčnosti uvnitř.

NA 4 PORCE:
12 středně velkých podlouhlých brambor
2 lžíce strouhanky
máslo
sůl

Brambory oloupeme a každou na dolní straně seřízneme, aby líp držela. Shora brambory v co nejtenčích rozestupech nařezáváme tak, aby dole držely v celku. Brambory namočíme na 5 minut do studené vody, aby se z nich vyplavil škrob. Pak je propláchneme pod vodou, a to i mezi záhyby, a osušíme.

Máslem vymažeme pekáček, do kterého brambory naskládáme. Na povrchu je posypeme strouhankou, a položíme plátky másla. Přikryjeme alobalem, a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách odstraníme alobal, a pečeme, dokud nejsou zlatavé na povrchu (plus mínus 30 minut, záleží na troubě).

Žádné komentáře:

Okomentovat