Podle Marka Pavaly
Tolik receptů na Znojemskou omáčku, kdo se v tom má vyznat? Zkoušela jsem jich několik, tahle od Marka Pavaly, jehož recepty se vyznačují svou delikátností, stojí za zaznamenání do vlastní kuchařky.
NA 6 PORCÍ:
1 kg hovězího krku (nebo i kližky)
4 cibule
160 g slaniny
2 lžíce sádla
4 lžíce hořčice
4 lžíce hladké mouky
600 ml láku od okurek
800 ml vývaru
5 kyselých okurek
100 ml smetany 31%
sůl
Cibule nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky. Maso ze všech stran pořádně osolíme. V rozpáleném kastrolu maso na sádle ze všech stran dozlatova opečeme. Poté maso z hrnce odstraníme a na výpeku a sádle opečeme slaninu, po chvíli přidáme cibuli. Až je vše opečené, přidáme hořčici a restujeme. Dále přidáme mouku a opět restujeme. Zalijeme lákem od okurek a vývarem, promícháme, vrátíme do hrnce maso a dusíme 2,5 hodiny.
Po uplynulé době maso vytáhneme, omáčku přecedíme přes síto a propasírujeme. Přidáme okurky nakrájené na kostičky, smetanu a promícháme. Dochutíme solí, vrátíme maso a můžeme servírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat