středa 15. dubna 2020

Kuře na paprice II.

Podle Marka Pavaly

Toto kuře na paprice je jednodušší, oproti předchozímu receptu (klikni zde) od Jany Florentýny Zatloukalové, která jej dělá opravdu z paprik. Je ale stejně lahodný, jestli ne víc.

NA 4 porce:

3 kuřecí stehna
2 cibule
1,5 l zeleninového vývaru
2 lžíce sladké papriky (co nejlepší)
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
50 ml mléka
150 ml smetany 31%
olej
sůl



Stehna osolíme se všech stran a zprudka opečeme se všech stran na rozpáleném oleji. Vyndáme maso, ztlumíme oheň a vložíme cibuli nakrájenou nadrobno, restujeme. Až cibule lehce zhnědne, přidáme papriku, zamícháme a ještě chvíli restujeme.  Vrátíme maso, zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené, přikryjeme pokličkou a dusíme 45 minut.

Mezitím si vytvoříme jíšku - rozpustíme máslo, přidáme mouku a metličkou šleháme, dokud se mouka s máslem nespojí a nepřestane bublat. Dáme bokem.

Po 45 minutách maso vyndáme z hrnce a necháme chladnout. Omáčku přendáme do mixéru a rozmixujeme. Zpátky do hrnce ji vlijeme přes sítko. Přidáme jíšku, zamícháme, přidáme mléko a 15 minut zlehka vaříme. Přilijeme smetanu a přivedeme zpátky k varu.

Maso obereme z kostí a natrháme. Omáčku dochutíme solí, vložíme do ní maso, a můžeme servírovat.


Žádné komentáře:

Okomentovat