středa 15. dubna 2020

Housky

Podle Ivety Fabešové


Existuje spousta receptů na pečivo. Mě z toho ale většinou vylezly tvrdé kousky něčeho, co se druhý den mohlo rozhodně vyhodit (zanést koníkovi). Konečně jsem našla recept na měkké nadýchané housky, které jsou navíc rychle hotové.

NA 10 HOUSEK:

400 g hladké mouky
250 g vlažné vody
50 g oleje
25 g droždí
1 lžička cukru
2 lžičky soli
vajíčko na pomazání a mák, kmín nebo hrubá sůl na posypání


Z mouky, vody, oleje, droždí, cukru a soli vypracujeme hladké těsto. Lehce pomočíme a rozdělíme na 10 stejných dílů. Každý díl rozdělíme na tři válečky, které spleteme do copu.

Troubu předehřejeme na 230 stupňů a než se trouba předehřeje, plotýnky nakynou. Pečeme 12 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat