úterý 28. dubna 2020

Polévka z medvědího česneku


Na 4 porce:

1 cibule
2 uvařené velké brambory
60 g másla
100 ml suchého bílého vína
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
60 g čerstvého medvědího česneku (nebo 110 g mraženého)
400 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
sůl


Cibuli nakrájíme najemno, brambory na větší kousky. V hrnci na středním ohni rozehřejeme polovinu másla, přidáme cibuli, a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Přilijeme víno a necháme jej odvařit. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. 

Přidáme medvědí česnek, smetanu, uvařené brambory, muškátový oříšek a 1 lžičku soli. Polévku necháme opět přijít k varu a vaříme 1 minutu. Ještě horkou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dosolíme.

V pánvi na vyšším ohni rozpálíme zbylé máslo. Jakmile začne lehce zlatavě pěnit, pánev odstavíme a tímto máslem s oříškovou chutí dochutíme polévku v talíři.

Žádné komentáře:

Okomentovat