pondělí 10. února 2014

Pekingská polévka


1/2 balíčku ucha jidášova (sušeného)
4 mrkve
1 cibule
1 vajíčko
1 malý rajčatový protlak
zázvor
3 bobkové listy
sladká chilly omáčka
ocet
škrob
třtinový cukr
olej
sůl

Ucho jidášovo je třeba namočit ve vlažné vodě na 10 - 15 minut - hodně nabude. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mrkve rozmixované na malé kousky a na nudličky nakrájené jidášovo ucho. Zalijeme horkou vodou (1,5 l) a vaříme. Přidáme nastrouhaný zázvor a koření. Do polévky rozmícháme rajský protlak a chilly omáčku. Do vajíčka přimícháme trošičku vody a za varu přilíváme do polévky, mícháme metličkou, aby vznikly malé vlásky vajíčka. Asi minutu před vypnutím přidáme ve vodě rozmíchaný škrob pro gelovou konzistenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat