pondělí 10. února 2014
Parmazánová kuřecí lízátka se švestkovou omáčkou
800g kuřecího masa
100g parmazánu
1 kelímek smetany ke šlehání
1 vajíčko
1 malá cibulka
hrst nasekané petrželky
strouhanka
muškátový oříšek
sůl a pepř
ŠVESTKOVÁ OMÁČKA
2 lžičky třtinového cukru
1 malá cibulka
150g kompotovaných švestek
200g sušených švestek
1 stroužek česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
2 lžičky červeného vinného octa
2 hřebíčky
1 lžíce sladké chilly omáčky
sůl
Maso pomeleme, smícháme s nastrouhaným parmazánem, cibulkou nasekanou na drobno, vajíčkem, petrželkou solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přilijeme část smetany, podle konzistence. Vytvoříme malé oválné hromádky, které napíchneme na špejle a na pečicím papíře pečeme při 170°C asi 25 minut (uprostřed otočíme).
V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr, přidáme cibulku nakrájenou na drobno a rozmixovanou směs kompotovaných a sušených švestek, česneku a zázvoru. Přilijeme šťávu z kompotu, ocet, hřebíček, chilly omáčku a vaříme 20 minut. Dochutíme solí. Nakonec vyndáme hřebíček a rozmixujeme do hladka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat