neděle 16. února 2014

Citrónový cheesecake


450 g lučiny
200 g mascarpone
200 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
5 vajíček
2 žloutky
1 lžíce citronové šťávy
nastrouhaná kůra z citróny
120 ml smetany ke šlehání
KORPUS:
180 g máslových Bebe sušenek
2 lžíce cukru krupice
1 lžička skořice
80 g rozpuštěného másla

Sušenky rozdrtíme v mixéru. V míse spojíme s ostatními ingrediencemi. Otevírací dortovou formu (průměr 22 cm) vyložíme pečicím papírem a natlačíme do ní sušenkový základ. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C 10 - 15 minut.

Připravíme si náplň - v míse šlehačem smícháme oba sýry a oba cukry. Postupně po jednom vmícháme vajíčka a žloutky. Nakonec přidáme citronovou šťávu, kůru a smetanu. Krém nalijeme na upečený korpus. Teplotu v troubě snížíme na 180°C, koláč vložíme zpět a pečeme 35 - 40 minut.

Citrony mají silné antibakteriální, protizánětlivé, čisticí, močopudné i posilující účinky. Podporují krvetvorbu, zlepšují trávení, a celkově odkyselují organismus. A hlavně podporují imunitu.

Žádné komentáře:

Okomentovat