neděle 16. února 2014

Cuketové rizoto s kuřecím masem


rýže
1 cibule
500 g žampionů
2 velké cukety
500 g kuřecího masa
barbecue marináda
50 ml smetany na vaření
kmín
sojová omáčka
olej
sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme marinádu. Marinujeme alespoň hodinu. Rýži uvaříme. Žampiony oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme žampiony, osolíme, opepříme, pokmínujeme a dusíme. Až jsou žampiony měkké, přidáme maso a restujeme. Za chvilku přidáme cukety nakrájené na kostičky, zakápneme sojovou omáčkou , přilijeme smetanu a restujeme, dokud není cuketa měkká. Dochutíme solí a pepřem, smícháme s rýží.

Cuketu tvoří z 90% voda, je to tedy velmi dietní zelenina. Obsahuje také velké množství vlákniny, která se stará o naše zažívaní. Cuketa je zdrojem vitamunu A, který dbá o náš zrak a tělesnou kondici.

Žádné komentáře:

Okomentovat