pondělí 10. února 2014
Fíkové chutney
1 lžíce třtinového cukru
1 malá cibule
30 g nastrouhaného zázvoru
250 g sušených datlí
250 g sušených fíků
30 ml červeného vinného octa
několik kapek chilly
kajenský pepř
sůl
V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr společně s cibulí a zázvorem. Přidáme rozmixované sušené ovoce, zastříkneme octem, přilijeme trochu vody. Ochutíme solí, pepřem a chilly, a vaříme 25 minut. Naplníme malé skleničky, které pořádně zavřeme, otočíme vzhůru nohama, než chutney vychladne.
Toto chutney se výborně hodí jako příloha k sýrům a paštikám.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat