neděle 23. února 2014
Bruschetta podle Hanky
4 papriky (ideálně každá jiné barvy)
sklenička sušených rajčat i s olejem
1 stroužek česneku
vinný ocet
sůl, pepř
Schwarzwaldská šunka
bageta
Papriky očistíme, nakrájíme na čtvrtiny, z obou stran potřeme olejem z rajčat, dáme na plech na pečicí papír a pečeme při teplotě 220°C 20-25 minut, dokud nezačne kůžička černat - v polovině doby papriky otočíme.
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, přidáme trošku jejich oleje, nastrouhaný česnek, vinný ocet, sůl a pepř. Upečené papriky po vychladnutí oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k rajčatům.
Bagety nakrájíme na plátky, které poklademe na plech a pokapeme olejem z rajčat. Zapečeme tak, aby byly křupavé, ale ne úplně na strouhanku. Směsí potřeme bagetky a nahoře ozdobíme kouskem Schwarzwaldské šunky.
Paprika, která je v tomto pokrmu bohatě zastoupena, je velmi prospěšná zelenina, která posiluje naši obranyschopnost a stimuluje zažívání. Má dobrý vliv i na náš zrak a ochranu kůže, napomáhá lepší regeneraci tkání. Vitaminu C je v paprice 2-3x tolik co v pomeranči.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat