Jemná a přece hustá a krémová polévka s vůní muškátového oříšku.
NA 1 HRNEC (na talíře těžko říct):
1 květák
2 větší brambory
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
3 snítky tymiánu
1 bobkový list
1 l vývaru
500 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
muškátový oříšek
sůl, pepř
olivový olej
parmazán a houskové krutonky na ozdobu
Mezitím zbylé růžičky květáku nakrájíme na plátky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Odložíme bokem na ozdobu.
Po uvaření polévku rozmixujeme dohladka, přidáme šlehačku, sůl, pepř a muškátový oříšek.
V misce nebo talíři ozdobíme krutonky, osmaženými kousky květáku a hoblinkami parmazánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat