pondělí 15. května 2017
Krůtí celer na kari
NA 4 PORCE
1/2 l drůbežího vývaru
750 g celeru
500 g krůtích prsíček
1 velký pórek
1 velké jablko
200 ml smetany na vaření
3 lžičky kari koření
1/2 lžíce maizeny
olej
sůl
Krůtí maso nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a maso na něm osmahneme dozlatova. Pak přidáme na hranolky nakrájený celer, krátce podusíme, posypeme kari kořením a důkladně promícháme. Dusíme ještě asi 15 a minut a průběžně podléváme vývarem.
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Po 10ti minutách vaření přidáme do směsi a necháme dusit. Jablko nakrájíme taky na hranolky a ke směsi přidáme na poslední 2 minuty.
Maizenu rozmícháme ve smetaně a přilijeme do hrnce. Chvíli povaříme a dosolíme podle chuti. Podáváme s rýží.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat