pátek 20. března 2015

Pečený česnekový bůček


Tohle jídlo by moje fitness neteř asi nedoporučila, ale stojí za to jej vyzkoušet.

1 kg vepřového bůčku s kostí
1 cibule
10 stroužků česneku
1 lžička grilovacího koření
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička chilli
sůl
 
 
 
Maso omyjeme a necháme chvíli v pokojové teplotě. Mezitím si nachystáme marinádu. Do misky nastrouháme česnek, přidáme grilovací koření, worcester, chilli, trošku soli a promícháme.
 
Kůži na bůčku nařežeme na kostky. Celý bůček pořádně osolíme a sůl ze všech stran do masa vmasírujeme. To samé uděláme s marinádou.
 
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, dáme na dno zapékací mísy. Na to položíme bůček, a pečeme v troubě na 150°C, dokud se maso lehce neodděluje od kosti, cca 4 hodiny. Po půl hodinách otáčíme, celou dobu pečeme zakryté, na poslední půl hodinu odekryjeme a pečeme kůži nahoru, aby se udělala kůrčička.
 
Podáváme například se zelím a knedlíkem, ale můžeme zvolit i čerstvý chleba a kyselé okurky.
 


Žádné komentáře:

Okomentovat