úterý 10. března 2015

Rajčatová polévka na zeleninovém základu


Myslíte si, že vás rajčatová polévka nemůže překvapit? Jaký omyl!

2 konzervy krájených rajčat
3 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
1 cibule
hrst bazalky
třtinový cukr
sůl, pepř
olej
smetana na ozdobu



Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme v hrnci na oleji zesklovatět. Pak přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a restujeme do měkka. Přidáme rajčata a chvíli restujeme dohromady, aby se chutě spojily. Zalijeme litrem a půl horké vody a vaříme. Nakonec rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme cukrem, solí a pepřem. Při podávání polévku ozdobíme sladkou smetanou, která polévce dodá výbornou jemnou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat