pondělí 26. ledna 2015

Pikantní kuřecí polévka


2 kuřecí stehna
2 větší mrkve
10 cm pórku (bílá i zelená část)
2 řapíky celeru
1 konzerva krájených rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku
1 hrst červené čočky
1 hrst pohanky
3 stroužky česneku
1 hrst libečku
2 lžičky římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kari koření
1 lžička tabasca (nebo podle chuti)
1 lžička třtinového cukru
sůl, pepř



Do hrnce dáme omyté kuřecí stehna, očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu - mrkve, pórek, celer, oloupaný a nožem rozmáčknutý česnek, propláchnutou čočku, pohanku a rajčata z konzervy. Zalijeme 2 litry studené vody, osolíme, opepříme, a přivedeme k varu.



Přidáme koření, rajčatový protlak, a na mírném ohni vaříme, dokud není zelenina měkká. Po uvaření vytáhneme kuře, necháme vychladnout, abychom s ním mohli pracovat, odstraníme kůži, obereme maso, které nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky. Pro zjěmnění můžeme při podávání dát do talíře lžičku bílého jogurtu.

Žádné komentáře:

Okomentovat