úterý 27. ledna 2015
Čokoládový fondant
4 PORCE
1 hořká čokoláda (100g)
2 vejce
2 žloutky
100 g másla
50 g cukru krystal
40 g hladké mouky
máslo na vymazání formiček
kakao na vysypání formiček
Ve vodní lázni pomalu rozpustíme čokoládu a máslo a dobře promícháme. Dáme stranou a necháme chladnout. Ve větší míse vyšleháme vajíčka, žloutky a cukr, dokud nejsou světlé a nadýchané. Pak do směsi vmícháme zchladlou čokoládu (použijeme k tomu metličku). Přidáme mouku a mícháme, dokud nezískáme hladké těsto.
Zapékací formičky vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Rovnoměrně je naplníme těstem a vložíme do trouby předehřáté na 230°C. Pečeme asi 5 - 7 minut, podle velikosti formiček - střed by měl zůstat tekutý. Hotový fondant opatrně vyklopíme z formičky na talíř, podáváme horké.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
To vypadá dobře :)
OdpovědětVymazatA chutná ještě líp :)
Vymazat