1 miska sušených hub
1/4 celeru
1 petržel
2 mrkve
1 cibule
1 stroužek česneku
1 hrst plocholisté petrželové natě
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
1 lžička drceného kmínu
olej
sůl, pepř
Do misky se sušenými houbami nalijeme vodu, a necháme stát alespoň 1 hodinu.
Cibuli nakrájíme na jemno, a osmahneme dosklovata v hrnci na oleji. Pak přidáme namočené houby i s vodou, a chvíli necháme samotné, aby houby nasákly chuť cibulky. Pak přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu, chvíli restujeme, a pak zalijeme vroucí vodou (1,5 litru). Přidáme koření, nakrájenou petželku, a česnek, který oloupeme, a plochou nože rozmáčkneme (po uvaření jej můžeme vyndat). Osolíme, opepříme, a na mírném ohni vaříme, dokud není zelenina měkká.
Žádné komentáře:
Okomentovat