středa 7. ledna 2015

Karlovarský knedlík


5 rohlíků
2 vajíčka
1,5 hrnku mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku
1 hrst hladkolisté petželové natě
100 g anglické slaniny
špetka muškátového květu
máslo na vymazání hrnků



V míse smícháme mouku a kypřící prášek. Rohlíky nakrájíme na kousky a přidáme k mouce, spolu s mlékem, rozšlehanýma vajíčkama, petrželky, slaniny a muškátovým květem. Vše spolu promícháme.

Máslem si vymažeme asi 4 hrnky, a naplníme je směsí. Do velkého hrnce dáme vařit vodu (asi tolik, aby v ní hrnky stály ponořené do 3/4). Až voda vře, vložíme hrnky naplněné směsí na knedlíky, a pod pokličkou vaříme 30 minut.


2 komentáře: