neděle 1. února 2015
Česneková polévka
4 brambory
5 stroužků česneku
1 klobása
1 vajíčko
2 krajíce chleba
4 plátky tvrdého uzeného eidamu
kmín
majoránka
sůl, pepř
olej
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce, zalejeme 2 litry vody, osolíme, a dáme vařit. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Pak přidáme koření a nastrouhaný česnek. Jeho množství záleží na jeho síle - pokud máme slabý česnek, dáme ho tam klidně i 10 stroužků.
Až je polévka hotová a ochucená, dáme trošku bokem do misky. Oddělíme si bílek a žloutek. Bílek vešleháme do vroucí polévky metličkou, a odstavíme z ohně. Do zchladlé polévky v misce rozmícháme žloutek, až polévka v hrnci nevře, přidáme polévku se žloutkem.
Podáváme se sýrem nakrájeným na proužky, a s chlebem nakrájeným na kostičky a osmaženým na oleji (krutonky můžeme lehce osolit).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat