úterý 3. února 2015
Kachní prsa s kari omáčkou
2 PORCE
2 kachní prsa
200 ml sladké smetany
5 cm zázvoru
1 malá cibule
kávová lžička červené thai kari pasty
kari
sojová omáčka
rybí omáčka
olej z vlašských ořechů
Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nakrojíme několika kolmými řezy na čtverečky. Osolíme, opepříme, a opečeme na rozpáléné pánvi bez tuku - první kůží dolů 5 minut, poté obrátíme a pokračujeme ještě 3 minuty. Celou pánev dáme ještě na 7 minut do trouby rozehřáté na 200°C.
Na oleji osmahneme na kousky nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, zasypeme velkým množstvím kari koření. Důkladně mícháme. Pak zalejeme smetanou, přidáme nastrouhaný zázvor, červenou thai kari pastu, a sojovou a rybí omáčku. Do omáčky nedáváme sůl, proto ochutnáme, a pokud není dost slaná, přidáme více sojové a rybí omáčky.
Podáváme s rýží. Maso nakrájíme na plátky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat