čtvrtek 19. února 2015

Losos na špenátovém lůžku s parmazánovými brambory


2 PORCE

400 g lososa s kůží
150 g špenátových listů (můžeme použít mražené)
50 ml smetany na vaření
2 stroužky česneku
1/3 muškátového oříšku
brambory
100 g strouhaného parmazánu
provensálské bylinky
kmín
olej
sůl, pepř



BRAMBORY
Omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a ty ještě na půl. Dáme do hrnce spolu s kmínem a solí, zalijeme vodou a uvaříme. Z hrnce dáme na pánev s rozpáleným olejem, posypeme parmazánem a opékáme.

ŠPENÁT
Na pánvi na oleji orestujeme, zalijeme smetanou, ochutíme česnekem, nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.

LOSOS
Omyjeme, osušíme utěrkou, posolíme a posypeme provensálskýma bylinkama. Osmažíme na oleji, nejprve kůží dolů, potom otočíme. Pokud máme velký kus, můžeme otočit i na boky.

2 komentáře: