čtvrtek 19. února 2015
Losos na špenátovém lůžku s parmazánovými brambory
2 PORCE
400 g lososa s kůží
150 g špenátových listů (můžeme použít mražené)
50 ml smetany na vaření
2 stroužky česneku
1/3 muškátového oříšku
brambory
100 g strouhaného parmazánu
provensálské bylinky
kmín
olej
sůl, pepř
BRAMBORY
Omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a ty ještě na půl. Dáme do hrnce spolu s kmínem a solí, zalijeme vodou a uvaříme. Z hrnce dáme na pánev s rozpáleným olejem, posypeme parmazánem a opékáme.
ŠPENÁT
Na pánvi na oleji orestujeme, zalijeme smetanou, ochutíme česnekem, nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
LOSOS
Omyjeme, osušíme utěrkou, posolíme a posypeme provensálskýma bylinkama. Osmažíme na oleji, nejprve kůží dolů, potom otočíme. Pokud máme velký kus, můžeme otočit i na boky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovědětVymazatWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpovědětVymazat