neděle 9. listopadu 2014

Panna Cotta s lesním ovocem


4 PORCE:
500 ml smetany ke šlehání
4 plátky želatiny
40 g cukru krystal
1 vanilkový lusk
5 kapek vanilkového extraktu
350 g lesního ovoce (můžeme použít mražené)
30 g cukru krupice



Želatinu namočíme do vody. Smetanu dáme do hrnce, přidáme cukr, semínka z vanilkového lusku, zbylý lusk a vanilkový extrakt a přivedeme k varu. Hrnec odstraníme z plotny, necháme lehce prochladnout a přidáme vymačkanou želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, hmotu vlijeme do připravených skleniček. Dáme do lednice na několik hodin vychladit, dokud směs nestuhne.

Ovoce rozpustíme v rendlíku, přidáme cukr a necháme provařit. Nalijeme na ztuhlou smetanu a vrátíme zpět do lednice. Podáváme vychlazené.

Žádné komentáře:

Okomentovat