Jen málo dezertů v sobě pojí jednoduchost spolu lahodností. Tenhle ano, a jako bonus přidává bezlepkovost.
KORPUS
5 vajec
100 g cukru
120 g mletého máku
špetka soli
KRÉM
500 g mascarpone
250 g tvarohu
100 g Lučiny
kůra z jednoho citronu
šťáva z jednoho citronu
cukr
rybízovou marmeládu
celý mák na ozdobu
1 granátové jablko na ozdobua
Dvě dortové formy vyložíme pečicím papírem (boky vymažeme máslem). Troubu předehřejeme na 160°C. Bílky ušleháme se špetkou soli do polotuha, přidáme k nim třetinu cukru a šleháme dotuha.
Žloutky ušleháme se zbylým cukrem do světlé pěny, a potom vmícháme mák. Natřikrát k máku vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozdělíme do dvou forem a pečeme 30 - 35 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Do mascarpone zamícháme citrónovou šťavu, kůru a cukr - ten přidávám podle chuti, nemám moc ráda sladké krémy, takže první dám dvě lžíce, a pak ochutnávám.
První korpus namažeme rybízovou marmeládou a oba pak krémem, spojíme, a ozdobíme mákem a semínky granátového jablka.
Žádné komentáře:
Okomentovat