sobota 27. dubna 2019
Nakládáná cibule
Sladkokyselá nakládaná cibule se hodí do všech burgerů, sendvičů, nebo jen tak k masu.
3 červené cibule
2 lžíce cukru
80 ml vody
75 ml jablečného octa
75 ml balzamikového octa
100 ml limetové (nebo citronové šťávy)
2 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
1 lžička mořské soli
Vodu, cukr, oba octy, sůl a bobkové listy v malém hrnci přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Cibuli nakrájíme na tenké kolečka a dáme do uzavíratelné čisté sklenice (vyšlo mi to na dvě menší).
K cibuli přidáme kuličky černého pepře, zalijeme horkým octovým rozvarem, přidáme citrónovou šťávu, sklenice zavřeme a promícháme. Po vychladnutí dáme do lednice alespoň přes noc uležet.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat