úterý 12. května 2015

Křidýlka v medové marinádě



NA 2 PORCE:

1 kg kuřecích křidýlek

NA MARINÁDU:
2 lžíce tekutého medu
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce sojové omáčky
2 nastrouhané stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
sůl, pepř

NA DRESING:
majonéza
niva
pepř

Nejlepší medová marináda ze všech, které jsem vyzkoušela. Můžeme ji použít i na vepřová žebra, ty ale musíme dopředu povařit.

Ingredience na marinádu smícháme a naložíme do ní křídla. Toto si připravíme den dopředu, abychom nechali maso marinovat. Potom pečeme na 170°C dozlatova, při pečení otáčíme. Povedla se mi poněkud více než zlatá :)

Nivu nastrouháme najemno a smícháme s majonézou. Konzistence taková, aby ji bylo možno nabírat. Ochutíme pepřem.

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat