sobota 30. května 2015

Hovězí po burgundsku



4 PORCE

800 g hovězího zadního
2 cibule
5 stroužků česneku
2 mrkve
200 g anglické slaniny
100 g rajčatového protlaku
150 g žampionů
0,5 l červeného vína (suchého)
0,5 l hovězího vývaru
olej
tymián
sůl, pepř


Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, za chvíli přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, vše orestujeme. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, znovu orestujeme.

Vrátíme zpět maso, přidáme tymián, nalijeme víno a vývar. Vaříme asi 2,5 až 3 hodiny. Po dvou hodinách vložíme na plátky nakrájené žampiony. Dochutíme solí a pepřem a dusíme zcela doměkka. Podáváme s bramborovou kaší.




Žádné komentáře:

Okomentovat