Když koupíte kvalitní masitá žebra, měkoučké pochutnání máte zaručeno.
2 BOHATÉ PORCE
1 kg hovězích žeber
2 mrkve
1/4 celeru
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce pesta z medvědího česneku
1 dcl červeného vína (suchého)
1/2 červené cibule
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce medu
pepř, sůl
Žebra uvaříme společně s mrkví a celerem doměkka. Mezitím si připravíme marinádu z cibule nakrájené na drobné měsíčky, hořčice, oleje, protlaku, pesta, vína, chilli omáčky, medu, soli a pepře. Po uvaření žebra touto marinádou obalíme a dáme na 1 den marinovat do lednice.
Žebra grilujeme v troubě předehřáté na 180°C cca 35 - 40 minut. Podáváme s pečivem, čerstvým křenem, hořčicí a okurkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat