sobota 30. května 2015

Jahodová bublanina


Úžasně jednoduchá buchta, která dokáže skvěle využít jakékoliv ovoce. Tentokrát jahody.

60 g polohrubé mouky
60 g hladké mouky
60 g cukru krupice
40 g másla
100 ml mléka
2 vajíčka
1/2 prášku do pečiva
5 kapek vanilkového extraktu
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
moučkový cukr na posypání

Máslo rozpustíme a smícháme s mlékem. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, a z bílků ušleháme sníh. V míse smíchámě obě mouky, cukr a prášek do pečiva. Přidáme k tomu směs másla a mléka, žloutky, vanilkový extrakt a smícháme dohladka. Nakonec přidáme sníh a opatrně zamícháme.

Koláčovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Vlijeme do ní těsto, a ozdobíme očištěnými jahodami rozdělenými na půlky. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 20 minut. Nakonec ozdobíme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat