pátek 8. ledna 2016

Těstoviny s lososem, cuketou a marcarpone


Toto jídlo jsem vyzkoušela v malé kouzelné restauraci v centru Krakowa. Tak mi zachutnalo, že jsem se pokusila o jeho reprodukci. A myslím, že se povedlo.

2 PORCE:
200 g těstovin
300 g lososa
1 střední cuketa
200 g mascarpone
10 cm pórku
hrst nasekaného kopru
1 lžička francouzské hořčice
1 lžička třtinového cukru
parmazán na posypání
50 g másla
olej
sůl




Na jedné pánvi na oleji orestujeme pórek nakrájený na kolečka, a cuketu rozkrojenou podílně na čtvrtiny, a pak na plátky. Osolíme. Přidáme mascarpone, které necháme rozpustit. Ochutíme koprem, hořčicí a cukrem, případně ještě dosolíme.

Na druhé pánvi na másle s troškou oleje osmahneme na kousky nakrájeného, osoleného lososa

Těstoviny uvaříme podle návodu. 

Můžeme servírovat: těstoviny, omáčka, losos, vše posypeme strouhaným parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat