pátek 8. ledna 2016

Špenátové lasagne s krůtím masem


Dlouho jsem se k tomu chystala, a myslím, že se špenátové lasagne zařadí do našeho jídelníčku.

4 PORCE

6 plátků lasagní
400 g krůtích prsíček
1 balení špenátového protlaku
1 balení špenátových listů
1 smetana na vaření
1/2 cibule
3 stroužky česneku
50 - 70 g balkánského sýra
100 g eidamu na plátky
100 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
2 lžíce parmazánu
2 lžíce strouhanky
olej
muškátový oříšek
bílý pepř
sůl



Plátky lasagní namočíme do vlažné vody.

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme doslkovata ve velké pánvi na oleji. Přidáme na malé kostičky nakrájené krůtí prsíčka. Až jsou hotová, vložíme do pánve oba typy špenátu a promícháme. Zalijeme smetanou, ochutíme nastrouhaným česnekem, solí a bílým pepřem.

V rendlíku si připravíme bešamelovou omáčku. Rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, mícháme, a zředíme mlékem, dokud nevznikne jemná omáčka. Ochutíme solí a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Troubu rozpálíme na 180°C. Do zapékací mísy na dno dáme trošku omáčky. Pak vrstvíme: lasagne, polovina špenátové omáčky, eidam, lasagne, druhá polovina omáčky, parmazán, bešamel, nakonec posypeme strouhankou. Pečeme v troubě, dokud se nám na povrchu nevytvoří krustička, cca 45 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat