úterý 28. října 2014

Špenátová polévka

 
 
350 g listového špenátu (může být mražený)
200 ml smetany
1 stroužek česneku
50 g parmazánu
1,5 l zeleninového vývaru
1/2 muškátového oříšku
2 špetky bílého pepře
oříšek másla
sůl
bazalka a ořechový olej na ozdobu
 

 
Špenát chvíli restujeme na másle, poté přelijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme smetanu, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř a vaříme. Až je špenát měkký, rozmixujeme polévku ponorným mixérem. Přidáme strouhaný česnek a většinu parmazánu, který nastrouháme na té straně struhadla, které se nejhůř myje. Ještě chvíli povaříme, pak už jen dochutíme solí a pepřem podle chuti a můžeme podávat. Ozdobíme zbytkem parmazánu, který už strouháme na větším struhadle, ať se hned nerozpustí, bazalkou a pár kapkami ořechového oleje.
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat